Dobra teta logo božični

Najavljamo: Projekt Tetin pravljični nahrbtnik

Dragi starši in otroci!

Letos bomo ponovno izvajali projekt Tetin pravljični nahrbtnik.

Družinsko branje ima pomembno vlogo za razvijanje otrokovega pozitivnega odnosa do literature v otroštvu in tudi kasneje v življenju. S projektom želimo spodbujati branje v domačem okolju, ki bo otrokom predstavljalo zabavo, veselje, ugodje, hkrati pa bodo krepili besedni zaklad in se učili samostojnega pripovedovanja.

Knjižico si lahko prenesete tudi na povezavi >>

KAKO BO PROJEKT POTEKAL IN KAKO SE LAHKO VKLJUČITE?

Tako kot lani bomo tudi letos vsak mesec na naši Facebook strani objavili tri različne bralne kategorije. Kategorije bodo tematsko obarvane tudi glede na letne čase, dogodke v posameznih mesecih itd. Vaša naloga je, da doma ali v knjižnici izberete knjigo za vsako kategorijo in jo doma skupaj preberete. Nekaj knjižnih namigov za vsako kategorijo in različne starosti bomo z vami delili tudi mi (FB, spletna stran, e-pošta), tako da kar brez skrbi.

V knjižico nato v vsako prazno polje za posamezen mesec zapišete avtorja in naslov prebrane knjige ter dodate foto utrinek skupnega branja, otrok lahko nekaj nariše, zapišete lahko vtis o prebrani knjigi ... Beleženje prebranih knjig je tako čisto v vaših rokah.

KDO LAHKO SODELUJE?

K projektu lahko seveda povabite tudi bratce in sestrice, stare starše, tete, strice - naj bo branje vsem v zabavo! Projekt bo trajal od septembra 2024 do maja 2025. Vse družine, ki boste sodelovale v projektu in boste ob koncu projekta vzgojiteljicam oddale izpolnjeno knjižico prebranih knjig, prejmete posebno vstopnico, s katero boste lahko izkoristili presenečenje, ki ga pripravljamo maja.

Veseliva se, da bomo ponovno skupaj brali dobre pravljice, bogatili naš besedni zaklad, razvijali domišljijo in ljubezen do knjig. Knjižico si lahko prenesete tudi na povezavi >>.

Lepo vabljeni k sodelovanju.

Tamara in Tajda, koordinatorki projekta

 

fdaad

 

Arhiv novic