Dobra teta logo božični

Tradicionalni slovenski zajtrk Pri Dobri teti

Te dni so naši malčki skupaj s svojimi vzgojiteljicami posvetili tematiki zdrave prehrane - premisleku, kakšno hrano izbiramo in kaj jemo. Danes smo se pa v vseh enotah priključili tradicionalnemu slovenskemu zajtrku in ponudili kruh, maslo, med, mleko in jabolka - vse domačega izvora.

DSCN0075

Obiskal nas je tudi čebelar in nam razložil, kako poteka njegovo delo in kako pridemo od čebelice do medu.

DSCN0051

Veliko se je dogajalo v vseh enotah, mi smo se pa danes ustavili pri Medvedkih in jih povprašali, kako jim je bilo všeč skozi teden. Tole so nam povedali:

" V tednu tradicionalnega zajtrka smo se v skupini Medvedki veliko pogovarjali o pomenu zdravega prehranjevanja. Iz revij smo z navdušenjem iskali in strigli sličice različne hrane ter jo razvrstili v prehrambeno piramido. Tako kot v starih časih smo spekli tudi domač kruh v obliki žemljic, ki smo ga pojedli poleg juhe. Bil je zelo slasten! Pred obiskom čebelarja smo se pogovarjali o delu čebel in izdelali pravi čebelnjak, ki smo ga okrasili z lastnimi panjskimi končnicami. Z veseljem smo prisluhnili čebelarju, si ogledali zanimive pripomočke in se oblekli v pravo čebelarsko opremo."

IMG 4486

Nadvse smo uživali, bil je popoln, sladek in meden dan :) Tule je pa nekaj najlepših utrinkov tega tedna in današnjega dne.

IMG 20191115 130053

Arhiv novic