Dobra teta logo božični

15. maj - praznujemo Dan družine

Ali veste, da imamo v naši Sloveniji več kot pol milijona družin (podatki registrskega popisa)? Današnji dan je že od leta 1994 naprej posvečen prav družinam in velja za Mednarodni dan družin. Na ta dan se še posebej poudarja vloga družine in pomen starševske vloge, vzgajanja dobrih medsebojnih družinskih odnosov in kvalitetnega preživljanja prostega časa v okviru družine.

»Najbolj pomembno je, da družina za otroke pomeni zavetje, varnost in takšno okolje, v katerem se dobro počutijo, v katerem je dovolj priložnosti za igro, smeh, dobro voljo in iskren pogovor. V času epidemije se družine soočajo tudi s številnimi težavami. Upam, da jih rešujejo strpno in na tak način, da to družinske člane le še bolj poveže,« pravi Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

V luči dogajanja zadnjih dveh mesecev se nas je večina več kot kadarkoli prej usmerila prav v svojo družino in preživljala veliko časa skupaj. Kakšen dan je bil bolj posrečen, drugi malo manj, pomembno je, da je končen izid nasmejan in optimističen. :)
Naj bo današnji dan zaokrožen s kakšno simpatično dejavnostjo, kjer se boste vsi nasmejali in uživali v medsebojni družbi.

Za vas in vaše najmlajše smo ob tem prazniku pripravili nekaj predlogov:

Želimo vam nadvse prijetno preživet Dan družine in energijo prav za vsak dan, ki sledi. :)

JS 0187

Arhiv novic