Dobra teta logo božični

Čmrlji smo organizirali čistilno akcijo

Mesec april je na vsak način posvečen aktivnostim za ohranjanje čistega okolja, ki potekajo po celem svetu. Tudi pri Čmrljih smo nekaj besed namenili vsem akcijam in se poučili o njihovem pomenu za ohranjanje čistega in lepega okolja na naši Zemlji. 
Prebrali smo kar nekaj literature in zgodbic in se potem seveda spravili tudi v akcijo! Organizirali smo čistilno akcijo v okolici našega vrtca, da bi postavili tudi drugim lep zgled in jih privabili, da nam mogoče priskočijo na pomoč!

cistilna akcija

Načrtovali smo jo že na Svetovni dan zemlje, ki ga praznujemo 22.aprila, vendar nas je zaustavilo slabo vreme in smo jo izpeljali dva dni kasneje. 

V vrtcu smo se opremili in se odpravili narediti dobro delo. Očistili smo nekaj površin v okolici vrtca, med drugim tudi okolico bližnjega lokala. Naše dobro delo je bilo takoj poplačano, saj so nam v lokalu podarili čokoladne kroglice, ki so jih otroci z veseljem pohrustali - seveda po končani akciji.

Očistili smo zelo majhen delček narave, vendar so bili otroci zelo ponosni nase, ker smo nabrali skoraj polno vrečo smeti. Vsaka malenkost pripomore k temu, da je naš planet lepši in čistejši in prav vsak izmed nas lahko pripomore k temu.

Arhiv novic