Dobra teta logo božični

Akcija zbiranja pokrovčkov za bolnega Luko

Zgodba prijateljev in sošolcev mladega Luka, ki je zbolel za rakom,  je povod, da smo tudi v enotah Dobre tete združili moči in se vključili v akcijo zbiranja plastičnih zamaškov. Zbrane zamaške bomo dostavili v zbirališče, kjer jih bodo spremenili v sredstva za pomoč Luku.

13256059 564156897098143 5740346826521999566 n

Luka Kovačič je 19-letni fant, ki je še pred kratkim aktivno sodeloval pri vsakem športu. Najraje pri nogometu. Lani septembra so mu zdravniki podali diagnozo - rak na debelem črevesju, na operaciji pa so videli, da se je rak razširil že na trebušno mreno. Takoj so mu predpisali kemoterapije in biološka zdravila, a aprila letos so mu kemoterapije prekinili, saj so slovenski zdravniki ugotovili, da je ta vrsta raka neozdravljiva. Luka in njegova družina se niso vdali v usodo in so še naprej iskali rešitve. Iz Nemčije se je oglasila zdravnica, ki jim je ponudila pomoč in terapije, ki so seveda zelo drage.
Luku želimo vsi veliko sreče in predvsem pa, da bi čim prej ozdravel.

V vsaki enoti Dobre tete je nameščena označena škatla za zamaške, v katero lahko prinesete svoj prispevek, mi pa bomo poskrbeli, da bodo našli pot do zbirališča.

Lukovo zgodbo lahko spremljate tudi na Facebooku.

Arhiv novic