Dobra teta logo božični

Ne zamudite zanimivega predavanja dr. Ranka Rajovića v novembru!

V novembru s ponosom pričakujemo obisk priznanega predavatelja in avtorja metodologije NTC, dr. Ranka Rajovića. Predavanje z naslovom "Kako z igro spodbujate miselni razvoj otroka" bo potekalo v Mestni knjižnici Kranj, v sredo, 30.11.2016 med 17-18:30 uro.

Vabimo vas, da se nam pridružite v zanimivem predavanju v okviru naše Šole za starše. Predavanje je za udeležence brezplačno, vas pa prosimo, da zaradi zagotovitve prostega mesta prijavite preko e-maila anja@dobrateta.si.

KRATKA VSEBINA PREDAVANJA

Primarna vloga NTC programa je uporaba novih odkritij na področju nevroznanosti v učilnicah in v vsakdanjem življenju. Igra kot notranja potreba otrok je ključni faktor NTC programa. Za program so značilne tri uporabne faze. Sestavni deli prve faze so evolutivno podporne aktivnosti za katere so značilne kompleksne motorične aktivnosti vključno z veščinami fine motorike, dinamična akomodacija očesa, rotacija, ravnovesje in gibanje. Druga faza NTC programa vključuje apstraktne klasifikacije, seriacije in asociacije.Tretja faza NTC programa so razvoj divergentnega, konvergentnega mišljenja in funkcionalnega znanja.

PREDAVATELJ

Dr. Ranko Rajović, specialist interne medicine, smer neuroendokrinologija. Avtor programa NTC sistem učenja, ki se izvaja v sedemnajstih evropskih državah in kar v sedmih je le ta akreditiran pri ministrstvu za izobraževanje. Je ustanovitelj Mense v petih državah in od leta 2002 član odbora za nadarjene otroke mednarodne organizacije Mensa (predsednik 2010 - 2012). Sodelovec UNICEF-a in dobitnik nagrade mednarodne Mense (MERF - Mensa education and resarch fondation) za intelektualni prispevek družbi. Dela na pedagoški fakulteti v Kopru. Sodeloval je na TEMPUS projektu Anglija - Slovenija. Po NTC projektu so izvedli tudi dva EU projekta (IPA CBC): Hrvaška-Črna Gora in Srbija-Romania.

Rajovic

Prijave na predavanje zbiramo do petka, 25. 11. 2016, preko e-pošte anja@dobrateta.si. Veselimo se srečanja z vami.

Arhiv novic