Dobra teta logo božični

Z igro do dediščine na tednu otroka

Od 3. do 9. oktobra 2016 se odvija Teden otroka, tokrat s temo "Svet, v katerem želim živeti", ki ga organizira Zveza prijateljev mladine. Osrednja tematika se vrti okoli vprašanja, kakšni posamezniki si želijo biti otroci v prihodnosti, predvsem na to, kakšne vrednote želijo živeti in kako jim odrasli lahko pri tem pomagamo, jih usmerjamo. 

Vabimo vas, da si v tem tednu brezplačno ogledate kakšno izmed aktualnih razstav in pripravljenih aktivnosti na temo "Z igro do dediščine", ki jih je pripravilo kar 49 muzejev in galerij po celi Sloveniji.
fotka
 
Slovenskim otrokom in družinam želijo na igriv, zanimiv in poučen način približati bogato kulturno dediščino in jim hkrati omogočati kakovostno preživljanje prostega časa. Letos je kar 49 ustanov pripravilo pester izbor razstav, vodstev, delavnic ter drugih muzejskih in galerijskih doživetij, med katerimi se zagotovo za vsakega raziskovalca, radovedneža in ustvarjalca najde primerna ponudba. Kot vsako leto je v Tednu otroka vstop v sodelujoče ustanove za otroke in družine brezplačen.
Podroben program dogajanja najdete na povezavi
Več o dogodku si pa lahko preberete na spletni strani http://www.zpms.si/programi-in-projekti/teden-otroka/.
Se vidimo v slovenskih muzejih in galerijah!

Arhiv novic