Dobra teta logo božični

Noč v vrtcu v znamenju Afrike

V noči s petka na soboto smo v skupini Medvedki izvedli noč v vrtcu. Tokrat smo za temo izbrali črno celino, Afriko. Naši malčki so komaj pričakali, da se vse skupaj začne. Ker nam je vreme dobro služilo, smo z ustvarjanjem začeli kar na vrtčevskem igrišču. Napravili smo si pravcate afriške bobne, ki so jih otroci lahko tudi odnesli s seboj domov!

DSCN1856

 

DSCN1855

Pripravili smo tudi pravi lov na zaklad, saj je črna celina znana po svojih dragih kamnih, draguljih in diamantih. Vendar so naši mali raziskovalci brez težav našli prav vse!

Za večerjo smo se posladkali z marmeladnimi palačinkami, ki so jih mala in velika lačna usta zmazala kot za stavo celo goro. Mali mojstri so se močno izkazali kot pomočniki v kuhinji, palačinke so pa tudi izginjale skoraj hitreje, kot jih je bilo moč napeči :)

DSCN1870

Po večerji je sledila igra v popolni temi. Iskali smo zaklad in mnogim je bilo to pravcato doživetje. Nazadnje smo z veliko truda našli skrite bonbone in se z njimi tudi malce posladkali in nabrali energije za prihajajočo večerno zabavo. Zabobneli so afriški ritmi in zaplesali smo Waka Waka, ki smo se ga naučili že prej, poslušali najbolj priljubljene pesmice in uprizorili pravo diskoteko s svetlobnimi efekti. Priredili smo modno revijo v pižamah in se spremenili v prave manekene v najbolj modernih spalnih oblačilih.

Popadali smo v spalke in za lahko noč pogledali še risanko Madagascar. Najbolj vztrajni so zdržali kar do konca risanke, mnogim so pa spalne vile še prehitro potrkale na duri.

Jutro so največji borci ugledali že ob šesti uri. Kar prehitro je minilo pičlih nekaj uric druženja ob zajtrku in jutranji igri, ko smo nasmejani pričakali starše na našem igrišču. Zgodbic in prigod kar ni zmanjkalo, vsi smo si pa obljubili, da prihodnje leto zagotovo ponovimo spet!

Arhiv novic