Dobra teta logo božični

Poletno razpoloženje v naših enotah na višku!

Poletje nas greje v polnem razmahu in še kako se nam prileže osvežitev v trenutno zelo vročih dneh. Včasih si naredimo kar svoje "morje" in se noro zabavamo. Ali pa ušpičimo čisto kaj posebnega! :

Pri Dobri Ajdi smo si svoj kotiček za osvežitev naredili kar na terasi.

IMG 20180719 102703

Naučili smo se delati tudi sladoled iz lubenice! Ko je poletje vroče, zelo paše lubenica ali pa sladoled...ali pa sladoled iz lubenice :).

 

2
Najprej smo si ogledali lubenico, jo zakotalili in potežkali, potem smo jo prerezali, ven izbezali vse peške, jo polovico pojedli, v drugo polovico dodali čisto malo vode, sladkorja in vse skupaj zmleli, natočili v modelčke za sladoled, vse skupaj odnesli v skrinjo in nato čakali..do naslednjega dne, ko smo se končno lahko ohladili z osvežilno zmrzlino! Njami!

6

Pri Dobri Lučki smo v poletnih dneh Čmrlji in Gosenice združeni. Igramo se z barvami (tiskamo s stopali), veliko pojemo in se crkljamo. Še posebej so zabavne igre z vodo.

IMG 20180717 0950231

Prelivamo vodo po ceveh, ugotavljamo kje bo voda pritekla ven in jo poskušamo ujeti nazaj v lonček. Vmes se z vodo tudi hladimo. Radi se zbiramo tudi v senčki na odeji, kjer se igramo razne družabne igre.

DSC 0751

V poletnih dneh kar pogosto praznujemo kak rojstni dan in se pogosto posladkamo s sladoledom.
Še posebej zabavno je tudi to, da zajtrkujemo in kosimo kot ena velika družina.
Imamo se zeloooo lepo.

 

Arhiv novic