Dobra teta logo božični

Pri Dobri Vesni

Ajda1

Enota Pri Dobri Vesni se nahaja na Primskovem, na Cesti Staneta Žagarja (med gostiščem Arvaj in poslovno stavbo Lon) in je organizirana v pritličju stanovanjske stavbe.

V enoti deluje en oddelek prvega starostnega obdobja (2-3 leta) in en oddelek drugega starostnega obdobja (3-6 let). Dopoldneve skupaj preživlja 35 otrok in 5 vzgojiteljic. Vsak oddelek ima lasten vhod v garderobo in igralnico, ki pa sta med seboj prehodni, sanitarije, razdelilno kuhinjo in pred vrtcem zagotovljena parkirišča za starše. 

Delovni čas enote: 6h – 17h

Kdo smo Dobre Vesne?

Ob glavni cesti skozi Kranj, se v notranjosti oranžne stanovanjske hiše skriva majhen, pristen in domač vrtec, vrtec Dobre Vesne. V njem rastejo in ustvarjajo tako malčki v pleničkah kot tisti tik pred šolskim pragom. Prijateljstvo je naša gonilna sila med malčki, prav tako pa v odnosu do staršev, zato skupaj gradimo zaupen odnos ter tako združujemo našo veliko družino pod eno streho.

Zajčki in Metuljčki se skrivamo sredi vrveža, kjer vsi hitijo. Ko nas najdete, vidite, da se pri nas čas ustavi in se prebudi domišljija. Tisti, ki ne vedo, bi rekli, da je to prostor z malo velikimi ljudmi in veliko malimi ljudmi. Drugi, ki dobro pogledajo, pa lahko vidijo, da smo pri nas vsi veliki in pomembni. Tako smo si različni, da vsako jutro komaj čakamo, da se zopet vidimo in se drug od drugega kaj novega naučimo.

Pri nas radi pojemo, prisluhnemo pravljicam, raziskujemo in se potepamo. Zelo radi pa se tudi objamemo in si vsak dan povemo kaj lepega. Iščemo sonce in srečo v sebi in jo pomagamo najti tudi drugim. Pri nas so doma pravljice, smeh, pesem in igra. Naj vas majhnost naše enote ne zavede: srca, ideje in objeme imamo velike.

V deževnih dneh si izzive postavljamo v različnih kotičkih in s tem spodbujamo pozitiven razvoj naših malčkov na vseh področjih. Suhe in sončne dneve pa izkoristimo za sprehode po kanjonu reke Kokre, v center mesta Kranja, do Pungarta in knjižnice, Prešernovega gaja, senco v vročih poletnih mesecih pa lovimo na igrišču GibiGib in stadionu. Si pomahamo na sprehodih!

Vesna
 
 

Metuljčki:

Starost otrok: 2 - 3 let
Vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice: Anamari Virant in Nadja Kalan

Veverice:

Starost otrok: 3 - 6 let
Vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice:  Brigita Ličen in Ana Jenkole

 

Vpis

Kontakt Pri Dobri Vesni

BUAN d.o.o.
PE Pri Dobri Vesni
Cesta Staneta Žagarja 30a, 4000 Kranj.

Telefon: 030 293 419

Pišite nam na:

 

Galerija slik Pri Dobri Vesni