Dobra teta logo božični

Izlet v deželo ljudskih pravljic na Bled

Z avtobusom smo se to sredo tri skupine odpravile na Bled v Deželo ljudskih pravljic. Že na avtobusni postaji nas je čakal škrat, ki nas je odpeljal skozi Bled do pravljične dežele. Znašli smo se v majhni pravljični vasici, kjer smo najprej obiskali Velikanko, ki nam je pripovedovala o svoji 945 letni starosti ter kako se ob dopolnitvi tisočih let spremeni v goro. Tudi prerokovala je: "Maja bo v prihodnosti vozila formulo 1, Sanja bo imela zaslužen počitek in bo do konca življenja počivala ter ležala na plaži ob morju, Anja bo pevka narodno zabavne glasbe, Tim bo baletni plesalec, Luna bo predsednica države, Nika bo operna pevka, Jaša bo gasilec in Tisa astronavtka."

5

Nato nas je pot popeljala do lovca, ki nam je ob odprtem ognju povedal nekaj ljudskih zgodb in nas napotil skozi rudnik do Vile. Ker se fantje ponavadi v Vilo zaljubijo in jih nato Vila začara, je vsem fantom dal na obraz živalske maske, da jih Vila ni prepoznala. Pri njej smo ulovili nekaj ribic za Povodnega moža Sluzoslava.

Povodni mož  Sluzoslav pa je bil najbolj zvit in prebrisan od vseh. Z njim smo se morali pogovarjati v podvodščini, saj nas drugače ni razumel. Dober dan smo mu zaželeli ''Glu Glu''; ''Čof čof'' je pomenilo nasvidenje, ko smo prinesli ribe smo mu rekli ''Auuuu Brrrrrr'' ter na vsako vprašanje smo mu morali odgovoriti s ''Kvak'' kar je pomenilo "ne". Na koncu nam je zaupal, da nas ima že polno kapo, zato smo mu morali uiti še preden je preštel do 10, saj bi nas drugače vrgel v jezero.

photo 3

Obiskali smo še Divjo babo, ki je imela za nas posebna zelišča in napitke. Pri njej nismo smeli veliko zapraviti, saj so bile nekatere obljube in napoji mlatenje prazne slame.

Ko so nam zakrulili želodčki smo si spekli jabolka in krruh na ognju, se zavrteli na vrtiljaku ter se na koncu še poslikali.

photo 1

Preživeli smo prečudovit dan in komaj čakamo na našo naslednjo pustolovščino :)

Bi se tudi vi zabavali v deželi pravljic? Preberite si več na njihovi spletni strani.

Arhiv novic