Dobra teta logo božični

Pejmo v hribe: sprememba lokacije!! Vabljeni na pustolovščino na Lubnik!

Vemo, da so sanke že pripravljene in vsi že nestrpno čakate soboto, ko bi se veselo spustili z ljubeljskega hriba, toda žal nam zima ne podari dovolj snega, pot na Ljubelj pa je ledena in nevarna, zato smo se odločili za spremembo lokacije.

Vabimo vas, da se nam pridružite na pustolovščini na Lubniku (1025 m).

Kdaj? Sobota, 25.1.2020, zbor ob 9:00 uri
Kje? Parkirišče ob cesti pred ali za vasjo Breznica

Dostop do izhodišča: Najprej se zapeljemo v Škofjo Loko, od tam z vožnjo nadaljujemo v smeri Gorenje vasi. V vasi Podpulfrca (takoj za Škofjo Loko) zapustimo glavno cesto in se usmerimo desno v smeri vasi Breznica in Gabrovo (ob cesti pa je tudi oznaka za kočo na Lubniku). Vzpenjajoči cesti nato sledimo do gostišča "Pri Nacetu", ki se nahaja v zgornjem delu vasi Breznica pod Lubnikom.

Opis poti: V bližini gostišča "Pri Nacetu" opazimo planinske oznake za Lubnik, ki nas usmerijo na pešpot, ki se sprva prečno vzpne čez razgledno travnato pobočje. Pot gre nato v gozd in se nekoliko višje priključi širokemu kolovozu.

Nadaljujemo v isti smeri po kolovozu, kateremu se priključi pot iz vasi Gabrovo. Nekoliko višje se nam z desne priključi še pot iz Podlubnika, mi pa nadaljujemo po kolovozu, ki nas po nekaj naslednjih minutah hoje pripelje na vrh Lubnika.

79894927 2689635034415957 2908725691652505600 o

Obvezna oprema: dobra planinska obutev.

Vse udeležence čaka zabavno presenečenje v koči :)

Pohod je brezplačen, prevoz do izhodišča pa v izvedbi staršev. Vsak starš je sam odgovoren za svojega otroka na pohodu.
Pridružite se nam lahko tudi, če sicer nimate svojega otroka pri nas v varstvu. Prijavite se preko e-maila katja@dobrateta.si ali pri vzgojiteljicah do petka, 24.1.2020.

Arhiv novic