Tradicionalni slovenski zajtrk je pred vrati!
Vsako leto se tudi pri vseh enotah priključimo tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki poteka po večini šol in vrtcev po celotni Sloveniji. Vse, kar se zaužije na ta dan, je pristno domače, slovenske pridelave in s tem se spodbuja domače proizvajalce dobrot.
Sladkamo se z tako s slovenskim medom, domačim slovenskim maslom, kruhom, rezinami jabolk ter domačim mlekom.
Tradicionalno nas obišče čebelar, nam razloži, kako pridobivamo med in nam pove marsikaj tudi o skrivnostnem svetu čebelic.
V vrtcu se ob tej priložnosti lotimo tudi priprave kruhkov in s tem aktivno v priprave vključimo naše razposajence. Na ta način tudi naši najmlajši spoznavajo kako dobimo med ter uživajo ob hranjenju z njim na kruhu, ki so ga pripravili skorajda sami.
Na fotografijah so naši najmlajši iz enote Pri Dobri Ajdi med pripravami na jutrišnji obisk čebelarja in obeležitvijo tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki poteka prav na jutrišnji dan.
Mogoče bi takle zajtrk vključili tudi v jedilnik vaših gospodinjstev, če ga že niste? :)