Dobra teta logo božični

Predstavitev projekta "Pejmo v hribe" na NIJZ

V tem tednu smo se med drugim izobraževali tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, kjer smo se udeležili jesenskega modula v okviru programa "Zdravje v vrtcu" in rdečo nitjo "Počutim se dobro".

Naša strokovna sodelavka Katja Ranko je predstavila projekt, na katerega smo res ponosni - Pejmo v hribe. Njeno izvirno, srčno in pozitivno predstavitev smo vsi udeleženi in sodelujoči pospremili z gromkim aplavzom.

IMG 2969

V izobraževanju smo se skozi celotni dan dotikali vsebin, ki lahko podpirajo dobro počutje in nam pomagajo raziskovati sebe in okolico. Tako smo si bolj podrobno pogledali učinek glasbe na nas ter primere, kako jo lahko poslušamo in izvajamo tudi v učnem okolju.
Preverili smo tudi, kakšne možnosti nam ponuja v iste namene gozd, okolje gozda, kjer sta se predstavljala predavatelja iz Gozdarskega inštituta Slovenija.
Nazadnje smo pa poslušali tudi najnovejša priporočila Svetovne zdravstvene organizacije za telesno dejavnost, sedeč življenjski slog in spanje otrok do petega leta starosti.

Neskončno smo uživali v pridobivanju novih znanj, ki jih bomo s pridom lahko uporabili tudi v našem vrtčevskemu vsakdanu. 

Arhiv novic