Dobra teta logo božični

Dobra teta je upihnila že peto svečko!

Zdi se, da je kot včeraj, ko smo odprli vrata svoje prve enote. Petega septembra v letu 2011 smo pod svoje okrilje v enoto Pri Dobri teti sprejeli prvih šest malčkov. Kreativna ideja naše Jane je v petih letih zrasla v čudovito zgodbo. Prvi enoti smo priključili še kar štiri nove - Pri Dobri Lučki, Pri Dobri Tinci, Pri Dobri Evi, Pri Dobri Ajdi ter dve enoti občasnega varstva - v Goričah ter Vogu v Besnici pri Kranju. Skoraj vse enote delujejo v Kranju in okolici -  enoto Pri Dobri Ajdi smo pa v preteklem letu odprli v Ljubljani, na Verovškovi 55a, Megacenter MCL2.

Dobre-tete vse

V naša varstva dnevno redno prihaja že preko 50 otrok, zanje z ljubeznijo in nežnostjo skrbimo izkušene vzgojiteljice in njihovi pomočniki. V vseh letih delovanja smo doživeli nešteto zabavnih in norčavih prigod, se nasmejali, izvedli marsikatero avanturo in pustolovščino, preživeli noč v vrtcih in se udeležili prenekaterih delavnic, športnih dni, raziskovalnih izletov in taborov. Tudi naša družina staršev je vedno večja in bolj povezana. Družimo se na skupnih delavnicah, izobraževanjih in predavanjih, kjer si izmenjujemo izkušnje in si pomagamo. Verjamemo v sočutje, medsebojno sodelovanje, samostojnost, igrivost in imamo pri tem tudi strokovni pristop.

18.05.2016DTKranj 34

S ponosom radi povemo, da je naša Jana Fleišer v letu 2014 pridobila naziv Mlade podjetnice leta. Vas zanima, kako se je vse skupaj začelo in kako je takrat razmišljala naša Jana?

Zgodba Dobre tete je moja lastna izkušnja. Najtežja naloga vsake mamice, pa tudi najbolj boleča, je pustiti svojega otroka tujim rokam, zlasti na začetku. Vrtec sem ustanovila na podlagi izkušnje po prvi nosečnosti. Moj izziv takrat je bil zagotoviti svojemu otroku primerno varstvo, kjer me ne bo strah zanj, kjer bom zaupala rokam, ki so ga vzele v svoje okrilje in kjer se bo naučil tudi kaj koristnega. Kjer bo izražal samega sebe in se počutil dobro, varno, zaupljivo.

Jana Fleišer, direktorica vrtca Dobra teta.

Preberite si celotno zgodbo: http://dobrateta.si/zakajdobrateta/o-dobri-teti

Posebno vabilo za vse starše, tete, strice, babice in dedke ob praznovanju pete obletnice vrtca Pri Dobri teti

Vabimo vas,  da se udeležite posebnih dogodkov in delavnic, ki smo jih pripravili v okviru prazničnega vzdušja našega praznovanja. Prvi prihaja že konec novembra v okviru šole za starše, in sicer nas bo obiskal dr. Ranko Rajović, s predavanjem pod naslovom "Kako z igro spodbujate miselni razvoj otroka". Brezplačno predavanje bo potekalo v sredo, 30.11.2016 v Mestni knjižnici Kranj, od 17-18:30 ure. Zaradi zagotovitve prostih sedežev vas pa vljudno prosimo za predhodne prijave na anja@dobrateta.si do petka, 25.11.2016.

 

Arhiv novic