Dobra teta logo božični

Kako smo ulovili svoje sanje – izdelava čisto pravega “lovilca sanj”

Letos smo počitnikovali v kampu. Še posebej je v kampu všeč otrokom, saj se vedno nekaj dogaja in ustvarjalna otroška domišljija tam dobi prava krila. Na jutranjem sprehodu smo tako nekega sončnega dopoldneva naleteli na 4 pravcata ptičja peresa. Malce kasneje pri pomolu zagledamo še odvržen košček mreže. Tudi meni se ustvarjalna žilica najbolje razvija na oddihu, zato povežem eno in drugo skupaj in pomislim na “lovilca sanj”, “Dream catcher”.

Super stvarca predvsem v večernih uricah, ko se dnevna akcija umiri, saj ulovi vse slabe sanje in spusti skozi samo tiste lepe, zabavne in nasmejane utrinke. Ideja je padla ravno na pravi dan, saj se vračava domov in bosta dekleti še nekaj časa ostali pri babici in dedku na morju. Seveda naju bosta pogrešali, zakaj torej ne bi skupaj izdelali nekaj, kar ju bo spominjalo na naju? Vprašam otroke, ali so za akcijo – bi izdelali skupaj lovilca sanj?

“Jaaaaaaaaaa, “ se glasi nedvoumen odgovor.

Z nečakom in hčerko smo se takoj lotili dela. Za začetek smo poiskali nekaj trde žice (naš dedi je pravi čudodelnik in ne bi verjeli, kaj vse ima na zalogi pod prikolico – v njegovi zakladnici se je našla seveda tudi trda žica). Nečak je žico lepo zavil v dva kroga, enega velikega in drugega malo manjšega. Nato smo na kroga napeli ribiško mrežo – stkali smo jo kar precej gosto, da bo ulovila čimveč slabih sanj.  Hkrati je hčerka lepila ptičja peresa na vrvico in na vsako vrvico navezala še eno bunkico. Očistila je še malo školjko za na sredino, da bo naš lovilec sanj imel čisto morski pridih in kmalu smo imeli že vse narejeno. Za piko na i smo še zvezali vse skupaj. Najprej mrežo, potem še vrvice s peresi.

Končni rezultat je bil osupljiv. Otroka sta bila popolnoma navdušena nad njim, saj sta vanj vložila svoj trud. Navdušeni smo bili tudi nad najdenimi materiali, s katerimi res lahko narediš čudeže. Sama sta seveda izbrala mesto, kjer bo obešen in ga takoj obesila nad posteljo v prikolico.

lovilec

Juhuuuuu, se že veselimo lepih sanj!

Imejte lepo poletje in ga izkoristite za odklop možganov in priklop ustvarjalnosti, nežnosti, ljubezni in navdihov.

Arhiv novic